Въведение в класификацията на стълбищния стол

- May 03, 2019-

Класификацията на стълбищните асансьори се разпределя главно според типа на траекторията му, която може да се раздели на праволинейно движение (стол или платформа за инвалидни колички) и извито движение (платформа за инвалидни колички).

Двата типа са описани подробно по-долу.

1, праволинейно действие (стол или платформа за инвалидни колички): Столовете или платформите за инвалидни колички не могат да се завъртат, само по стълбите за движение по права линия нагоре или надолу, наклон на движението не е по-голям от 35 градуса.

Водещите релси на това стълбище са праволинейни и са подходящи за прави стълби с хоризонтална секция в средата, която е подходяща за по-ниски етажи.

2, крива работи (платформа за инвалидни колички): платформа за инвалидни колички може да следва стълбите, в операцията на наклона не е по - голяма от 35 градуса, за издигане, падане, ниво, завъртане и спираловидно движение, подходящи за голяма височина на пода, средата на стълбите са с хоризонтални участъци и обръщащи се места.

За метростанциите височината между етажите обикновено е повече от 5 метра, средата на стълбите обикновено има хоризонтални участъци и често се налага да се обръщат, така че трябва да изберете извита стълба. Стълбищният стол при използването на дизайна, дизайнът на траекторията на движение е важно съдържание.

Дизайнът на пистата за движение трябва да сведе до минимум използването на пространството, трябва също така да се обмисли намаляване на загубата на енергия, както и намаляване на разходите за оборудване.