Десетте най-важни съображения за издигане на стълбището

- Jul 31, 2019-

微信图片_20171201131431

1, обърнете внимание на прекомерното претоварване

Асансьорът не може да бъде претоварен. Когато асансьорът алармира, трябва да поеме инициативата да излезе. В очакване на следващото каране претоварването на асансьора е много опасно.

2, обърнете внимание на знаците за безопасност

В асансьора на седалките първо трябва да проверим дали има сертификат за качество, издаден от отдела за качество и технически надзор на асансьора. Квалифицираният асансьор има знак за безопасност, за да гарантира безопасността.

3, внимавайте да не натиснете аварийния бутон небрежно

Аварийният бутон е настроен да се справи с неочаквани ситуации. Когато асансьорът на седалката е в нормална работа, не натискайте аварийния бутон, в противен случай това ще ви донесе ненужни проблеми.

4, не блокирайте вратата на асансьора

Когато вратата на асансьора е на път да се затвори, не притискайте насилствено в асансьора, не позволявайте асансьорът да затвори вратата и не позволявайте на единия крак да стои навън с един крак, което ще бъде наранено.

5, не поставяйте парапета като слайд

Опасно е да се изплъзнете от автоматичните парапети. Може да бъдете ранени, а други могат да страдат.

6, не отваряйте вратата да работи

Когато вземете асансьора, ако вратата на асансьора не е затворена, това означава, че асансьорът е дефектен, пътниците не се возят и докладват на обслужващия персонал.

7. Не вдигайте асансьора, когато възникне пожар.

В случай на пожар водачът или пътникът трябва да спрат асансьора на пода, където огънят или фойерверките не се разпространяват. На пътниците е забранено да използват асансьора, за да избягат, а да избягат от безопасния изход на стълбите.

8, като не взема асансьора в поддръжка

Преди да дойдат до асансьора, пътниците първо проверяват дали има знак „спиращ основен ремонт“. Ако асансьорът на седалката се поддържа, знакът трябва да бъде окачен и пътниците да не се возят.

9, трябва да влезе и да излезе от асансьора

След спирането на асансьора на седалките пътниците трябва да обърнат внимание, за да наблюдават дали пода и пода на асансьора са равни, когато влизат или излизат от асансьора. Ако асансьорът е излязъл от строя, това означава, че асансьорът е повреден и трябва да бъде уведомен навреме, за да се гарантира безопасността на пътниците.

10, инциденти, не се паникьосвайте

В случай на неизправност в работата на асансьора, пътниците не трябва да бъдат алармирани. Те трябва да се опитат да информират персонала по поддръжката, за да се спаси, да не се подправят и чакането е разумен избор за гарантиране на безопасността.