Знаете ли тези методи за поддръжка на домашни асансьори?

- Sep 05, 2020-

Днес много вили, самостоятелни къщи и средни етажи са проектирани да увеличат частта на асансьора. Инсталирането на домашен асансьор е не само красиво, но и прави по-лесно и по-безопасно за възрастните хора и хората с увреждания да се качват нагоре и надолу.


Така че, как правилно да се поддържа дома асансьори?


1. Претоварването е забранено.


Различните асансьори имат различно носещо тегло, така че се опитайте да не претоварвате асансьора по време на употреба. Ако асансьорът често е претоварен, той не само ще увеличи натоварването на асансьора на вилата, но и ще увеличи шанса за повреда на асансьора.


2. Обърнете внимание на почистването.


Асансьорите са склонни да генерират статично електричество и да станат много мръсни, затова е необходимо да почиствате редовно асансьора на домашната вила, който също е един от методите за поддръжка на асансьора.


Ps: Внимавайте да не използвате силни корозивни почистващи препарати при почистване, което ще причини определени щети на асансьора.


3. Помолете професионалистите да дойдат и да го поддържат.


Редовното време за поддръжка на домашните асансьори обикновено е 3-6 месеца. След поддръжка като горепосоченото, вътрешните аспекти на самия асансьор не трябва да се вземат предвид. Необходимо е професионалният персонал по поддръжката да проверява, ремонтира и заменя частите на асансьора, които са в експлоатация чрез професионално оборудване, за да се осигури безопасната работа на асансьора.


4. Добавете смазочното масло върху тягова машина.


Има линия мащаб на външния капак на тяговата машина (различни тягови машини имат различни методи на показване, общата линия мащаб е пластмасова тръба с принципа на конектор, и линията на мащаба ще бъдат маркирани върху него), когато гладкото масло е по-ниска от скалата по-долу , Това означава, че тяговата машина трябва да се зарежда.


Ако не се зарежда, дългосрочната работа на асансьора ще увеличи триенето преди мотора, което ще доведе до унищожаване на асансьорната тяга и мотора. Поради това е необходимо често да се променя маслото на тягова машина, за да се защити гладкостта на сцеплението на асансьорната машина.


5. Почистване и изглаждане на обувките за кола с асансьор.


Има съответната маслена чаша на направляващата обувка. За да се предотврати образуването на сурови триене на асансьора по време на работа, е необходимо редовно да се зарежда маслената чаша и да се почисти водещата обувка. Чистотата трябва да бъде на място, в противен случай оборудването ще бъде лесно повредено от дългосрочно триене.


6. Поддръжка на вратите на асансьорната зала и вратата на автомобила.


Асансьорните врати и вратите на автомобилите са части, които често се появяват дефектни, и трябва да се обърне повече внимание на поддръжката на вратите на салона и вратите на колата. На първо място, горната окачване на рамката на вратата трябва да поддържа достатъчно смазочно масло, така че асансьорът няма да направи неприемливи тежки шумове по време на работа. Друга точка е, че трябва редовно да проверявате линията на превключвателя на предпазния сензорен панел на асансьора. Поради високата честота на отваряне и затваряне на вратата на асансьора, линията на превключване ще бъде повредена до известна степен. Ако има пукнатина или прекъсване на връзката, тя трябва да бъде сменена навреме.


Асансьорът на домашната вила е вид механично оборудване, така че може да има определено въздействие върху работата на вътрешната система по време на дългосрочната експлоатация. Правилната поддръжка на асансьора може да го накара да работи стабилно за по-дълъг период от време, което ви кара да се чувствате по-стабилни и по-малко шумни при каране на асансьора.


Въпреки това, изборът на добър домашен асансьор е началото на всичко по-горе. Правилната поддръжка е най-важното нещо. Несъдържани асансьори могат да се използват само за около 15 до 20 години, а асансьори с поддръжка могат да се използват само за 100 години. Ако асансьорът трябва да се използва дълго време, той се нуждае от редовна поддръжка